Блокчейн стартъпите в индустрията на видеоигрите разработват свои решения, базирани на разпределен регистър, които премахват посредниците в лицето на гиганти като Apple и Google, като в същото време правят бизнеса с продажби на компютърни игри по-безопасен.

Уеб-порталът Venture Beat представи няколко стартъпа, които разработват блокчейн платформи за геймърската индустрия. Сред тях са компании като Beyond the Void, EverdreamSoft и GameCredits. Така например, Beyond the Void е създал децентрализирана платформа, която дава възможност на геймърите да обменят най-различни стоки извън средата на самите игри.

С появата на смарт договори е възможно използването на блокчейн за създаване и обмен на уникални цифрови активи“ – Каза Ерик Бергел, генерален директор на Beyond the Void. „Доверието към единен регулаторен орган вече не е необходимо, понеже се използва децентрализирана структура – блокчейн, при която виртуалните цифрови стоки не се съхраняват на частни или корпоративни сървъри, а в блокчейн, който е достъпен за всички. Ако имаш актив в блокчейна, никой не може да ти го вземе и имаш пълен контрол върху него„.

Играта Spells of Genesis, създадена от EverdreamSoft, използва блокчейн за за виртуалната валута в играта, която сега се тества от 6000 геймъри.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари