Лабораторията за отбранителни изследвания и технологии (Defence Science and Technology Laboratory, Dstl) към британското министерство на отбраната обяви, че е сключила договор с видеоигровото студио Slitherine (Panzer Corps, Warhammer 40,000: Gladius – Relics of War) за разработването на подобрени аналитични инструменти за бойни и стратегически ситуации в реално време. Договорът е със срок от две години и е на стойност 1.5 милиона британски лири, предава GamesIndustry. Целта на работата на студиото ще е да приложи същия подход, който използва при създаването на военните си стратегически игри за по-лесното използване на симулационните инструменти на военните, които обикновено са сложни и алгоритмично ориентирани.

В интервю за GamesIndustry, маркетинговият директор на студиото Марко Миноли заявява, че Slitherine ще разработи специални версии на Command Modern Air/Naval Operations и Flashpoint Campaigns, за да изпълни поръченията на Dstl.

„Идеята е че тези игри са изградени от нулата, за да могат да се играят и да са достъпни за всички, независимо от дълбоката им сложност. Ние ще трябва просто да се фокусираме над специфични характеристики и изисквания, от които се нуждае поръчителят, докато в същото време градим на основата на същата тази достъпност“, обяснява Миноли.

„Ще използваме тези инструменти с нашите собствени данни и сценарии, за да осигурим по-добри начини за визуализиране на военните проблеми. Ползите ще са достъпност и удобство при използване, както и вече съществуващите потребители, които имаме. Така например, ние успяхме да обучим потребителите по-лесно, като отидохме при колегите ни от Dstl, които бяха играли тези игри и ги обучихме лесно да ги използват по професионален начин“, обясняват от военното министерство на Великобритания.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари