Британски учители искат специален закон срещу игрите с насилие

0
20

Сдружение на британски учители иска да бъде създаден специален закон, който да помогне за ограничаването на достъпа на малки деца до видеоигрите, които съдържат насилие. Предложението за това е било дадено по време на годишната конференция на Асоциацията на учителите и лекторите във Великобритания, предаде Eurogamer.

Преподавателите са на мнение, че някои от компютърните игри оказват много негативни ефекти върху децата. За да се предотвратят въпросните лоши влияния е нужно членовете на британското правителство да предложат законови промени.

По време на конференцията са били цитирани медицински доклади, които сочат, че при геймърите има голям риск от развиване на проблеми със сухожилията и други травми. Освен това, всеобщото мнение на учителите е, че децата, които играят често на видеоигри са постоянно уморени в училище и не могат да се съсредоточат върху учебния процес.

Родителите на учениците също не съдействат достатъчно и често игнорират забраните и рейтингите, които не допускат деца под определена възраст да играят игри, съдържащи насилие.

Налице са изследвания, които показват, че видеоигрите могат да оказват и много положително влияние върху развитието и уменията на децата. Това обаче важи само за определен тип заглавия, които стимулират логиката и въображението.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари