Български хакери разбиха DRM защитата Denuvo в игрите Rise of the Tomb Raider и DOOM

15
978

PCGamesN съобщи, че най-новата и напредничава DRM защита Denuvo е разбита от българската хакерска група Voksi. Досега Denuvo се възприемаше от многобройните създатели на компютърни игри като панацея от цифровото пиратство. Това не е за учудване, понеже върху пробиването на тази съвременна цифрова защита безуспешно повече от две години работиха най-добрите хакерски групи в света от всички ъгълчета на планетата. Българската хакерска група Voksi се оказа най-добрата и успя да разбие толкова мразената от многобройните фенове на безплатни игри технология.

 

В края на миналата седмица българските хакери публикуваха в глобалната мрежа специална кракерска програма, която заобикаля защитата Denuvo, вградена в нашумялата екшън-игра DOOM, а малко след това и за екшъна Rise of the Tomb Raider.

 

В момента хакерите от Voksi работят върху разбиването на същата защита в играта Just Cause 3. Засега няма никаква реакция и коментари от австрийската компания Denuvo Software Solutions, създала едноименната цифрова защита.

DSOGaming допълни, че Voksi всъщност е само един човек, същият, който по-рано свали защитата на играта The Talos Principle. Но фактът е налице – независимо дали Voksi е един единствен човек или ръководител на хакерска група, потребителите на Steam могат да играят безплатен Doom от 2016 година.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
15 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
сабиurkqsrk3dfxДаниел ДесподовСветльо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
саби
саби

Брей, с още едно нещо ще сме известни. 🙂

Цитат:


Българската хакерска група Voksi се оказа най-добрата и успя да разбие толкова мразената от многобройните фенове на безплатни игри технология.


Да уточня. Denuvo не се харесва също така и на хората, които искат да пробват игрите преди да ги купят.

urkqsrk
urkqsrk

Just cause 3 е хакната от 2 дена.

3dfx
3dfx

Пак глупости и неточности в новините…запазената Калдата марка.

1. Групата е REVOLT, в която Voksi e член.
2. Самостоятелно измисли метода без другите членове.
3. Защитата не е кракната/премахната/победена, варианта на Voksi е байпас на защитата и е временен, докато Steam, Denuvo и/или гейм студиата не го усетят и намерят начин да запушат тази дупка.
4. Сайта на групата е – revolt.loginto.me , има я от години и се занимава ексклузивно със заобикаляне на стийм механизмите.

3dfx
3dfx

Браво, намерил си новина в интернет. Да я беше превел и точно поне…или 10мин още да беше прочел по темата и щеше да напишеш една хубава и истински информативна новина, не такъв преразказ от клюкарската пейка пред блока.

3dfx
3dfx

Официално – метода не работи вече.

Светльо
Светльо

3dfx, да знаеш откъде могат да се намерят добри съвременни туториали по кракване или нещо подобно?

Agentpat™
Agentpat™

Преди тях и едни, руски хакери, бяха направили подобен байпас, но го продаваха отделно за всяка игра. Но май че и при тях вече не работи, защото нещо им секнаха рекламите. Аз, лично, и през ум не ми минава да си рискувам акаунта (с близо 300 игри) в Стийм с подобни изпълнения.

3dfx
3dfx

Не можеш да си паправиш временен ли ?
Няма значение, да си се сетил, този метод е фтасал и без това 🙂

Между другото – CPY са кракнали Raise of the Tomb Raider, така че очаквайте скоро и другите игри. CPY като цяло са единствената scene група, която може да кракне Denuvo – първи те „оправиха“ като хората Dragon Age 3, която беше с Denuvo и още повече го направиха по всички scene стандарти.

Не се притеснявайте, начин винаги ще има !

3dfx
3dfx

Незнам Светльо, то е сложна работа и трябва да работиш с някой в екип, който си има на хабер от даден метод, инъче сам и да четеш мн форуми и книжки няма да стане. Insider tricks или „чалъм“ дето му викат съседите трябва.