Група от бивши служители на Bioware и Ubisoft и ветерани в гейм индустрията обявиха сформирането на ново студио с името Yellow Brick Games.

Студиото ще е базирано в канадския град Квебек, като сред основателите му личат имената на бившия творчески директор на поредицата Dragon Age Майк Лейдлоу, прекарал 14 години в редиците на Bioware, Тома Жиру, Джеф Скалски и Фредерик Сен-Лорен Би – всички те със сериозен стаж в Ubisoft, Bioware, Electronic Arts и Activision Blizzard, съобщава GamesIndustry.biz. Жиру ще е главен изпълнителен директор на новото студио, Скалски – главен оперативен мениджър и изпълнителен продуцент, Лейдлоу ще е творчески директор, докато Сен-Лорен Би – игрови директор. Самите Yellow Brick Games представят студиото като компания, която има за цел „да заздрави допълнително водещата роля на региона на глобалната сцена за забавление, като първият ѝ проект, който остава неназован, ще е съставен от екип от 15 човека.

Освен това, Yellow Brick Games пишат също така, че те искат да се върнат към корените на разработката на видеоигрово съдържание, оставащи встрани от модела на ААА игрите, по които всички те са работили в своите кариери. „Искаме да поставим акцент над „обратно към основите“ подхода, който се върти около удоволствието от създаването на нови игрови преживявания, в една по-гъвкава и персонализирана среда, която именно едно независимо студио може да осигури“, пише Жиру.

„Научихме много при създаването на проекти от световна класа, по които се работи години наред с хиляди колеги и искаме да подходим различно. Събирайки малък, талантлив екип, в който личността е на първо място, ние ще създаваме удивителни светове и преживявания, на които да се наслаждават всички. Пазарът се движи бързо и нямаме желание да се опитваме да настигаме когото и да е било, когато може да повлияем на посоката, в която се движи. Именно тази цел ни накара да основем Yellow Brick Games“, пише на свой ред Скалски.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари