4.2 C
София

Вече можем да играем класически игри на Atari в интернет

Най-четени

Тази година се навършват четири десетилетия от пускането на първата аркадна игра на Atari – Pong. Някои от нас със сигурност помнят тази проста, но изключително влиятелна за цялата гейм индустрия игра. Други едва ли са чували за нея. Сега, благодарение на Microsoft, първите имат възможността да си я припомнят, а вторите да се запознаят с нея.

С помощта на софтуерната компания беше създаден уебсайт на име Atari Arcade, където безплатно могат да се играят най-популярните класически игри на Atari. Освен Pong, там можем да открием и Missile Command, Centipede, Combat, Lunar Lander, Missile Command, Super Breakout, Yars’ Revenge и други игри, които можем да играем директно в уеб браузъра си. Тъй като сайтът е базиран на HTML5, няма нужда от инсталирането на Flash или Java плъгини.

В следващите месеци списъкът със сигурност ще нарасне с още популярни игри от съдържащия повече от сто заглавия каталог на Atari. В допълнение беше пуснат и комплект от инструменти в помощ на разработчиците, които имат желанието да създадат своя собствена игра за онлайн платформата.

Ако се чудите в какво се изразява участието на Microsoft, има поне две неща. Първо, единствено в Internet Explorer имаме възможността да играем игрите без досадни реклами. Второто участие на софтуерната компания се изразява във факта, че всички игри за Atari Arcade са адаптирани към тъчскрийн интерфейс – несъмнено с цел да се играят безпроблемно на новите устройства с Windows 8.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини