Известната игра Ark: Survival Evolved вече може да съдържа и покемони с помощта на хитър мод от Mystic Academy. Вече може да включите и да яздите любимите си животинчета в играта или да затриете всички досадни покемон твари от лицето на света… на Ark: Survival Evolved. Едва ли обаче модът ще се задържи дълго в мрежата, тъй като след пускането на страницата в Steam Workshop е заведено съдебно дело срещу потребителя за нарушаване на авторските права.

Въпросният мод заменя всички динозаври в Ark: Survival Evolved със серия от около 30 покемона, включително Алаказам и Рапидаш. Допълнението действа както се очаква, само че вместо страшни динозаври сега убивате (и яздите) сладки малки покемони.

Според Mystic River, моделите и анимациите за мода са изрязани директно от Pokemon X/Y, като са добавени само малки промени, където е нужно, за да заработи. Затова не е неочаквано че допълнението, именувано Pokemon Evolved, вече има известие от DMCA (Digital Millenium Copyright Art).

Засега не е сигурно от кого е подаден сигнала за нарушаване на правата. Въпреки че е прекалено очевидно, че това е работа на Nintendo и Pokemon Company, Mystic Academy сподели, че може да го е направил и потребител, работещ върху подобен мод. Сега Mystic Academy очаква от своите поддръжници да протестират срещу известието от DMCA, което вече грози страницата на Pokemon Evolved.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за