Вече са ясни техническите параметри на Wii U

0
18

Японският игрален гигант Nintendo представи техническите параметри, на които ще отговаря новата конзола Wii U. Самият забавен инструмент ще излезе на пазара около коледните празници, съобщи Eurogamer.

Конзолата ще притежава изход за видеосигнал, който ще подава картина с разделителните способности 1080p, 1080i, 720p, 480p и 480i. Поддържаните кабели за връзка са по стандартите HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component Video, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV и Wii AV. От всичко това можем да заключим, че картината, осигурявана от Wii U ще бъде изключително детайлна.

За основните изчисления ще се грижи многоядрен процесор IBM Power, а работата му ще се подпомага от графична карта на AMD от серията Radeon.

Wii U ще поддържа два контролера GamePad; до четири Wii Remote, Wii Remote Plus или Wii U Pro и друга периферия, като Nunchuk и Wii Balance Board.

Конзолата ще има собствена вътрешна памет, която ще може да се разширява чрез SD карти или USB флашки. Основният носител на информация, който Wii U ще използва за игрите, ще бъдат оптичните дискове.

По отношение на мрежите, игралната машина на японците ще може да се свързва безжично с интернет чрез IEEE 802.11b/g/n карта. Кабелната връзка също ще бъде възможна, но само чрез Wii LAN устройство, което работи през USB. Wii U ще има четири USB 2.0 порта – два отпред и още толкова в задния край.

При звука ще има избор между HDMI изход с поддръжка на 6 канала или аналогово аудио с AV Multi Out конектор.

Сред по-страничните услуги, които ще поддържа конзолата са Netflix, Hulu Plus, Amazon Instant Video и YouTube.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари