Внимание, Steam платформата е обсебена!

3
733

Звучи като сценарии на грандиозен хорър филм. Използвате си компютъра спокойно, когато говорителите ви започнат да издават странни звуци. Сякаш някаква жена се смее (или плаче?) или убиват някого. Този звук се повтаря отново и отново докато не разберете, че идва от вашата гейминг платформа Steam. Звучи абсурдно, но действително това се е случило на един потребител. Геймърът,  с никнейм YouNiqueUser, сподели в социалната мрежа Reddit за „обсебването“ на програмата.

Изглежда звуците са от класическата игра Amnesia: The Dark Descent и се изпълняват на случаен принцип от музикалния плеър в Steam (да, Steam си има дори музикален плеър). Потребителят коментира:

„Един път се прибрах вкъщи и компютърът издаваше тези звуци. Вторият път това се случи след вечеря. Чуват се дори когато екранът се изключи и РС-то заспи. Не помня дали компютърът ми беше в режим на хибернация, когато се прибрах. Мисля, че ме нямаше за около десет часа“.

Първата мисъл на YouNiqueUser е, че вероятно РС-то му има вирус, но антивирусната не е открила нищо. Затова той се е обърнал към потребителите в Reddit, където намира отзиви от други, натъкнали се на същия проблем. До момента постът му е одобрен над две хиляди пъти. На някои компютри се чува музика от други игри като Cities: Skylines или Dota 2. Един от потребителите написа: „Аз дори не съм купил Amnesia, но имам файловете…“.

Музикалният плеър е една от многото функции на Steam, които геймърите са склонни да пропускат. Плеърът може да се настрои автоматично да добавя музикални файлове от ваши игри или от други директории. По принцип, идеята е добра и е удобно да ви се предостави саундтракът на заглавията, които притежавате. Проблемът е, че програмата не може да различи музика от звука на демон, разкъсващ труп (например). Подобни случаи със Steam датират отпреди цели три години – през 2015 потребител писа в Reddit, че машината му изпълнява президентските речи на Франклин Делано Рузвелт (които незнайно как са се качили на компютъра). Той дори пусна видео на явлението в канала си в YouTube.

Очевидно това е бъг, който Valve е пропуснала да изчисти. Никой не може да си обясни как музиката се включва сама. Може би по някакъв начин геймърите активират плеъра на Steam, без те сами да разберат. Така че ако ви се случи и на вас да чуете призрачни звуци от Steam, не сте сами! Можете да проверите библиотеката на платформата и да изтриете досадните файлове.

Ако това не помага, просто изхвърлете компютъра, защото очевидно е обладан от призраци…

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
PoznavachHero_Zero75Данчо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Данчо
Данчо

Сценарий* …Божичко, как сне стигнали дотук, не ми се мисли направо.

Hero_Zero75
Hero_Zero75

Намери кого да поправяш !! Г-н Десподов има над 22 000 новини и ти намери да казваш до къде е стигнал. Айде напиши толкоз и да видя дали ще направиш някъде грешка !! ???

Poznavach
Poznavach

Mhm