Временно достъпните игри на Ubisoft по време на пандемията са свалени 9 милиона пъти

0
477

По време на последната финансова среща на Ubisoft, компанията представи обзор на нейния отговор спрямо COVID-19 пандемията и очерта стъпките, които са предприети в името на създаване на безопасна среда за служителите.  

В изявление Ubisoft казва, че здравето и благосъстоянието на своите служители остава “с най-голям приоритет.” Екипите на компанията вече работят от вкъщи, като IT отдела помага на останалите работници да се приспособят към новите временни условия, работейки извън пределите на работната среда. Издателя описва този ход като “предизвикателен и изискващ всички служители да се адаптират възможно най-бързо.”

Гледайки напред, Ubisoft се подготвя за бъдещето, когато ще отвори вратите на всички офиси. Компанията предприема “специални предпазни мерки, които подсигуряват екипите, които се завръщат обратно в офисите.” На този етап обаче не е ясно това кога ще се случи със сигурност. В края на краищата последната дума е на правителствата.

Втори важен елемент в плана на Ubisoft за облекчаване на ситуацията е предоставянето на шанс на всички, които са изолирани по домовете си да играят повече игри. Интересното е, че именно в този кризисен период видео игралната индустрия вижда огромен растеж в продажбите на игри. 

Ubisoft обаче фокусира своите възможности така, че да даде безплатен достъп на хората, като част от своята кампания “Play Your Part, Play At Home.” За да мотивира играчите да се придържат към социалното дистанциране, популярния издател и разработчик на игри раздаде Child of Light, Rayman Legends и Assassin’s Creed II за PC, които общо отбелязаха 9 милиона сваляния. В допълнение към тях, Ubisoft коментира, че учителите използват образователната версия на Assassin’s Creed Odyssey, за да помогнат на своите ученици да научат повече за древна Гърция.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари