Ако сте близо до или над 50 години и не искате да изоставяте видеоигрите, знайте, че няма нищо нередно в това. Според публикувано наскоро изследване на Американската асоциация на хората в пенсионна възраст (American Association of Retired Persons, AARP), процентът на хора, играещи на видеоигри, които са на възраст от 50 и повече години, в последните години се покачва. Ако през 2016, американците в съответната възрастова група, които обичат все още да играят са били 38%, то през миналата година са съставлявали 44% от анкетираните.

Въпросното изследване на AARP е направено сред 3737 души, от които 1664 са се определили като геймъри. В това определение се включва човек, притежаващ гейм устройство и играе поне веднъж месечно. Любопитен момент в резултатите е това, че жените изглежда играят повече видеоигри от мъжете: 49% срещу 40%. Както може и да се предполага, предпочитано устройство за игра си остава смартфона и таблета (73%), но компютрите (47%) и игровите конзоли (13%) също биват използвани. 47% от „възрастните геймъри“ споделят, че играят всеки ден, а средното изиграно време сред анкетираните е пет часа на седмица.

По отношение на това каква е мотивацията им да играят видеоигри, повече от половината споделят, че това ги освобождава от стреса и напрежението (57%), а предпочитанието на повечето (97%) е да играят сами, но и не само. Цели 33% играят също така и онлайн с други възрастни или с децата и внуците си (едва пет процента). Отговорите надвишават 100%, тъй като анкетираните получават възможността да изберат повече от един отговор.

Пълните резултати на проучването може да видите тук (pdf).

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари