Магазинът на Epic Games може да чупи рекорди и на външен вид да е сериозна конкуренция на Steam, но платформата на Valve не изоставя растежа си. Това става от публикувани тези дни данни на SteamDB.

От тях става ясно, че наскоро е бил поставен поредния рекорд в историята на най-популярната платформа за дигитално разпространение на PC игри. Достигнат е пореден връх в броя на едновременно играещи – 18 801 944 потребители. По този начин, старият рекорд от 18 537 490 човека, играещи едновременно, от средата на януари 2018, вече е в историята. По някаква причина обаче, уточняват от SteamDB, има с един милион по-малко играчи, играещи игри в сравнение с миналия рекорд тук.

„Steam счупи своя собствен рекорд по най-много едновременно играещи играчи онлайн, който държеше в последните две години. Предишният рекорд беше 18 537 490 потребители. И все още се покачва!

Но има около един милион по-малко играещи, които са в играта (5.8 милиона срещу 7 милиона преди две години), написаха от сайта в социалната мрежа Twitter.

Според данни на друга медия, които бяха публикувани наскоро, става ясно също така, че все повече Steam потребители използват устройства за виртуална реалност. Според информация на Road to VR, играещите виртуални преживявания, свързани със Steam наброяват 1.3 милиона човека месечно. Така, става ясно, че ръстът на VR геймърите на годишна база тук е със 75%. От медията залагат, че до края на настоящата година, този брой ще се увеличи до 2.75 милиона.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари