Днес Sony се похвали, че притежателите на PlayStation 4 прекарват общо около петдесет хиляди години на седмица.

Наистина голямо число, но ако се направят някои пресмятания, нещата стават по-ясни. Според PlayStation Network, потребителите прекарват общо 26 милиарда секунди седмично в игра, което е равно на 49 456 години. Но ако това число се раздели на всички 60 милиона собственици на PS4, излиза, че човек прекарва средно около седем часа на седмица на конзолата. Статистиката е предоставена от последния отчет на компанията.

Фен базата на Sony е дори още по-голяма, след като наскоро видяхме издаването на нова високобюджетна игра, нов хардуер и подобрена конзола. Тези дни PlayStation VR и 4 Pro са изключително трудни за закупуване поради голямото им търсене. Джим Раян, директор на Sony Interactive Entertainment Europe коментира: „Ние разпродадохме всички бройки на PSVR от самото начало и само в края на последния месец най-после произведохме още бройки… такъв е случаят и с PlayStation 4 Pro“. Макар че Sony отказа да сподели точното число продадени конзоли от обновеното устройство, японската компания разкри, че още от ноември миналата година всяка пета продадена конзола е PS4 Pro. Шон Лейдън, директор на Sony Interactive Entertainment America, добави, че PlayStation 4 е „най-бързо продаваният хардуер, който някога сме правили и може би и на световно ниво„.

За успеха допринася и последното заглавие Horizon Zero Dawn, което за по-малко от един месец е продадено около 3,4 милиона пъти. Изненадващото е, че само един милион от продадените копия са като дигитални продажби. Лейдън допълни: „Ние мислехме, че хората ще прибягнат към виртуалния каталог, защото едва ли ще искат да станат от дивана, да се качат в колата и да отидат в магазина да купят играта. Подценихме това„.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари