Всяка игра за Xbox One, която Microsoft издава, ще има PC версия

0
17


В началото на този месец Microsoft анонсира старта на програмата Xbox Play Anywhere, по силата на която закупуването на игра ще доставя цифровото ѝ копие за Xbox One и PC, като не става дума за всяка една игра. Въпросната програма беше посрещната на нож пред няколко месеца, когато се разбра, че Microsoft сериозно ограничава броя на ексклузивите за Xbox One. Според някои това на първо място обезсмисля до известна степен притежаването на майкрософтската конзола и след това изглежда така сякаш компанията сдава борбата със Sony на конзолния пазар. Това обаче беше отречено от Microsoft и Фил Спенсър, който успокои притежателите на Xbox One, че дефакто нищо не се променя. В крайна сметка, малцина са тези, които притежават конзола, но не и компютър и програмата въвежда удобство за притежателите на Xbox.

Тези дни Microsoft даде още подробности за програмата Xbox Play Anywhere. От думите им става ясно, че всяка една издадена игра от страна на компанията за Xbox One ще бъде достъпна и за PC. Програмата влиза в сила от август, когато ще бъде доставено и оббновлението към Windows 10 Anniversary Update 2. Заедно с него ще се появи и специално обновление за Xbox One, което притежателите на конзолата ще трябва да наложат, ако искат да са част от Xbox Play Anywhere.

Междувременно тази седмица беше публикувано поредно голямо обновление за конзолата на Microsoft, което е нужно да бъде наложено. Списък на промените може да видите тук (изсква се да се впишете с майкрософтския си акаунт).

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари