Напускането на Марк Лейдлоу от Valve миналата година беше шок. Той беше отговорен за абсолютно самостоятелното написване на сценариите за първата и втората Half Life игра, както и за колаборацията му в двата следващи епизода. Изглежда обаче че и другите му съсценаристи, Ерик Уолпал и Чет Фалисек, също са напуснали компанията.

През февруари първо Уолпал напусна, за да работи върху Psuchonauts 2 и днес, на 2-ри май, Фалисек направи същото. Освен работата върху Half Life серията, те написаха заедно сюжета и на Portal, като се съюзиха и с хумориста Джей Пинкъртън за втората част. Те са участвали и в сценария на Left 4 Dead поредицата. Освен това Фалисек беше ключова личност, допринесла за въвеждането на Valve в света на виртуалната реалност от ранното тестване на технологията в Белвю до първата презентация на HTC Vive. В интервю с GamesIndustry.biz той коментира, че напускането на компанията „не беше нищо вълнуващо или изпълнено с драма“, добавяйки, че той просто е искал „да промени живота си“.

Сега вече няма ни най-малка част от екипа, писал някога бъдещето на Half Life, с което би трябвало да се сложи и точка на поредицата, изградила Valve. Но отвъд това по-лошото е, че компанията е загубила три от най-силните си работници за по-малко от 18 месеца. Още повече – Тед Косматка също излезе след работата върху фолклора в Dota 2. И дори не знаем колко сценаристи има въобще във Valve и компанията дори не търси такива в обявите си за работа. А последната издадена игра със значителен сюжет Portal 2 беше пусната чак през 2011.

Въпреки всичко Valve все още има да се грижи за най-успешния магазин за игри на света, пък и все още потвърждава, че работи върху три нови „пълни“ VR игри, така че нещата не са напълно загубени.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
тралалалалаПешоassaAgentpatСветльо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Светльо
Светльо

HL3 – confirmed dead.

Agentpat
Agentpat

Нещата не са съвсем загубени, но явно са съвсем загубени за Half-Life 3. Жалко наистина. Лично аз мислех, че работят усилено по новата част, но те явно изначално не са се разбрали и всички надежди, за нов Half-Life, са били само в нашите мокри сънища.

assa
assa

Защо им е да се занимават с нещо трудно като HL3, когато нещастниците от валве могат да правят малоумна игра с 0 история с 0 смисъл като тъпия CS, който висчки купуват и харчат луди пари за тъпи скинове?

Пешо
Пешо

Тия инена ги нямате за нищо, бе хора…

тралалалала
тралалалала

da eba smotanoto ti valve