Преди няколко години Андрю Уилсън (тогава директор на EA Sports, а не на цялата компания) предложи налудничавата идея да се играят видеоигри на свързани с интернет кухненски електроуреди. Изглежда известният потребител в YouTube Колин Фърз е взел предложението твърде сериозно, превръщайки вратата на микровълнова печка в мултифункционален екран с вградени видео входове. Защото да чакате да ви се затопли храната е прекалено скучно…

В последния си епизод на Invention Show Фърз представи „Play-O-Wave„, микровълнова печка с дисплей. Той успя да играе ретро състезателна игра на старата си конзола за две минути, докато чака намазаният му с масло картоф да се затопли. За нещастие, тъй като микровълновите печки имат тенденцията да не функционират добре заедно с друг вид електроника, Фърз не можа да замени предното стъкло с панел с дисплей. Вместо това, той само „залепи“ екрана на капака на електроуреда и го изолира от вътрешността. Така дебелината на вратата се увеличи двойно.

Прототипът е доказателство, че екрани могат да се монтират абсолютно навсякъде. Дисплеят на „Play-O-Wave“ може и безпроблемно да изобразява съдържание от PlayStation конзола. Пък и идеята е по-практична, отколкото да превърнете копчетата на печката в контролер за видеоигри (идея на стриймър от миналата година).

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за