В Китай най-популярна стана играта за заразяването на човечеството със смъртоносен вирус

2
817

Играта Plague Inc. излезе на първо място в топ-класацията на платените игри в китайския App Store, което става на фона на разпространението на новия коронавирус. В тази игра геймърът трябва да разработи и създаде смъртоносен вирус за изтребване на цялото човечество.

Plague Inc., която излезе отще през 2012 година, успя да се издигне до първото място в рейтинга на китайската версия на App Store на Apple. Интересно е, че през последните години тази игра, с едно изключение, не се издигала по-високо от 25 място в китайската класация.

Същността на тази игра е, че потребителят трябва да зарази целия свят със смъртоносен вирус. За тази цел се предлагат най-различни методи и инструменти. Крайната цел на играта е само една – човечеството трябва да умре. По пътя към тази цел геймърът трябва да преодолява всичко, което човечеството прави за своята защита.

Играта е направена от гейм студиото Ndemic, разработчиците на което съобщиха, че на фона на последните събития, те получават огромен брой въпроси по повод разпространението на коронавируса и те са поставили в своя сайт препратка към Световната здравна организация.

Тази игра вече веднъж излезе в топ класациите на фона на епидемията Ебола през 2014 година. Тогава Ndemic даде $75 хиляди от продажбите си на тази игра, на благотворителни фондове.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари