В следваща игра по CoD може да видим жена за главен герой

2
21


В публичното пространство вече има различни слухове за следващите серии от Call of Duty, но това е нещо ново. Изглежда, че в бъдещо издание от поредицата ще има женски типаж в главната роля.

Новината за това идва от интервю на HipHopGamer с Майкъл Кондри от Sledgehammer Games.

„След като проведох разговор с хора от армията, взех решение да включа силни женски типажи в играта. Така че да, абсолютно, може да очаквате да видите такива един ден в CoD„, споделя той.

Sledgehammer са известни с доброто си сътрудничество със съветници от редиците на американската армия и са наясно с тенденциите сред военните. През 2013 г. беше премахнато врменно законова рамка, ограничаваща участието на жени в американската армия, известна като Combat Exclusion Policy, което доведе до кандидатстването на много представители на нежния пол във войската. Така че включването на женски герои в игрта ще е един логичен ход от страна на Activision и Sledgehammer.

Всъщност, Activision вече добавиха в своя игра женски персонаж, с който може да се играе. Става въпрос за Call of Duty: Ghosts.

Разбира се, едно такова действие може да е провокирано и от диалога, който се води в геймърските среди за разширяването на традиционя кръг от участници в общността. Диалог, който нерядко излиза от границите на благоприличието. Самият Кондри неведнъж е заявявал позицията си относно вербалните нападки и заплахи към жени в геймърските среди. 

„Елате в света на играта и се забавлявайте, присъединете се към нашата общност, елате да играете заедно с приятели, получете и излъчвайте позитивна енергия. Отровената атмосфера и поведение, езика на омразата, неприличните емблеми… не искам да съм част от това. Така че нашата общност – тази на Sledgehammer Games и Advanced Warfare – не търпи подобни прояви“, сподели Кондри в интервю за BBC Newsbeat през ноември миналата година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари