В следващия Tomb Raider нямало сцена с опит за изнасилване, а обикновено физическо насилие

0
79

Преди време изпълнителният директор на поредицата от игри Tomb Raider хвърли същинска бомба, заявявайки, че в новото заглавие от серията ще има сцена с опит за изнасилване на Лара Крофт. Сега игралната компания Crystal Dynamics опита да замаже изказванията на Рон Розенбърг, като заяви, че не ставало дума за изнасилване, а за обикновено физическо насилие, съобщи Eurogamer.

Карл Стюарт, глобален търговски директор на Crystal Dynamics, пък каза, че в изявлението на Розенбърг има думи, които не са в речника на компанията и не се използват в нейната комуникация.

Във въпросната сцена един закоравял бандит прокарва ръка по бедрото на Лара и го стиска яростно. Обяснението е, че това била „патологична ситуация” и „близка физическа заплаха”. Розенбърг все пак е признал, че въпросната ситуация е нямало да са се създаде, ако главният герой на играта беше мъж. Той обаче категорично отрича, че става въпрос за сексуална атака.

Crystal Dynamics предприеха серия от мерки, за да убедят медиите, че в следващата игра от серията Tomb Raider няма никакви сексуални нападения и това не е тема, която се разглежда от сюжета.

Можете да видите въпросната сцена в долното клипче и да прецените сами дали има смисъл от цялата сага, започнала с изказването на Рон Розенбърг.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари