Популярните игрови серии Metro честват този месец десет години от излизането на първата игра и в тази връзка 4A Games обявиха множество радостни новини за почитателите на поредицата по книгите на Дмитрий Глуховски. Сред съобщените вчера неща са новината за безплатен ъпгрейд към новото конзолно поколение на собствениците на копие от Exodus за PS4 или Xbox One, анонса на нова игра от сериите и планове за изцяло ново заглавие и IP.

Когато преди 15 години руският писател Дмитрий Глуховски публикува „Метро 2033“, книгата придобива почти култов статут и то не само в Русия. Последват още две книги от историята за края на дните, ядрения апокалипсис и смелия Артьом. В истински хит се превръща и когато през 2010, украинското студио се заема с видеоигра по първата част. Изключителният успех на играта провокира студиото да създаде втора игра, а по-късно да издадат и специален REDUX пакет, включващ двете игри с подобрена визия. Последва и трета игра – Exodus – в която Артьом и неговите другари напускат тъмнината на московското метро и тръгват на път с огромен влак в търсене на оцелели. И да, и тази игра има същия успех като предишните две. Именно този успех провокира Embracer Group чрез Sber Interactive да придобият 4A Games през това лято. А сега, на прага на новото конзолно поколение, студиото е готово да направи следващата стъпка в развитието си.

Анонсираният ъпгрейд към Xbox Series X|S и PS5 важи не само за настоящите притежатели на физически и дигитални копия на играта за PS4 и Xbox One, но и за тези, които мислят да закупят такова копие в близко бъдеще. Този ъпгрейд ще осигури по-бърз фреймрейт, по-бързи времена на зареждане, различни други подобрения във визията и представянето, както и RTX за притежателите на видеокарти, които поддържат технологията.

По отношение на следващата игра от сериите, то тя вече се разработва – за персонални компютри новите конзоли с изцяло преработен енджина на 4A Games, който да отговори на очакванията на геймърите за това какво трябва да представлява заглавие от новото конзолно поколение. И макар, подобно на другите три игри, следващата глава от Metro ще е изцяло сингъл преживяване, то студиото иска да добави и мултиплейър.

„Нека започнем с това, че чуваме притесненията ви. Не смятаме да създаваме мултиплейър само заради това да има такъв или пък за да следваме някаква тенденция и мода. В качеството си на творци, ние желаем да изследваме мултиплейърно преживяване, което да има смисъл във вселената на Metro“, пишат от студиото. „Ние също така сме отдадени на това, че каквото и да правим, това няма да попречи на сингълплейър амбицията ни. Ще имаме нужда от екип, фокусиран единствено над онлайн компонента и тук именно идва ролята на нашето ново партньорство със Saber – години на експертиза, технология и ноухау, които ще ни помогнат да реализираме нашата амбиция“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари