В новата RPG на BioWare — Mass Effect: Andromeda, влизаме в ролята на лидера на колонизационна програма за търсене на нов дом, далече от нашия Млечен път, някъде в галактиката Андромеда. Това не е просто стъпка, а световен тласък във фантазията на човечеството относно усвояването на космоса. Според скрито великденско яйце, всичко това е станало възможно благодарение на Илън Мъск, основател и генерален директор на компанията SpaceX.

Тайната не е кой знае каква – главният герой може да намери в задната част на своята каюта прототип на ракета, оставена на един рафт.

Моделът много прилича на Falcon Heavy – новата ракета на Мъск, съставена от три степени на новата версия на Falcon Heavy, изстрелването на която трябва да стане още тази година. Тази ракета може да изведе в космоса 54 метрични тона товар, което е съпоставимо с изцяло натоварен Boeing 737. Мъск добавя, че „това е най-мощната ракета-носител в света, но умножено по две“. Както и Falcon 9, новата ракета ще бъде използвана многократно.

Falcon Heavy е следващата стъпка на Илън Мъск в неговата мечта за частна мисия до Марс. Какво следва – колонизация? Изследване на отдалечените места на Слънчевата система и не само? Възможен отговор се опитва да даде играта Mass Effect: Andromeda.

Ако в Mass Effect: Andromeda геймърът изучи модела на тази ракета, в Кодекса се появява нов запис, който гласи, че Falcon Heavy е първата стъпка на човечеството в усвояването на звездите:

… В началото на 21-ви век частната компания SpaceX стана пионер в развитието на космическите полети разработвайки ракета за многократно използване. Това бе революция в тази област, при която частна компания с държавна помощ успя да изстреля и безопасно да върне първа ракетна степен за повторно използване. Многократното използване на ракетите намали цената на полетите и космосът стана много по-близо„.

След постиженията на SpaceX настъпи ренесанс в космическите изследвания. Многократните ракети станаха ключова технология в основаването на първата марсианска колония – Лоуъл Сити през 2103 година„.

Феновете на Mass Effect със сигурност знаят, че достигайки 20-то ниво, могат да посетят Марс, столица на който е Лоуъл Сити.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари