fbpx
24.7 C
София

В May 2019 Update се появи адаптивна синхронизация на честотата на екрана

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Голямото обновяване Windows 10 May 2019 Update е пълно с най-различни неголеми промени, част от които дори официално не са обявени. Една от тези функции е вградената поддръжката на технологията за адаптивна синхронизация на кадровата честота на екрана (Variable Refresh Rate) за игрите, които нямат поддръжка на тази технология. По подразбиране тази опция е изключена, но потребителите могат да я включат от графичните настройки. Тази особеност бе забелязана още миналия месец, но сега е официално интегрирана в операционната система.

VRR дава възможност за синхронизация на кадровата честота на монитора с обновяването на кадрите в играта, като по този начин изображението става много плавно. Във видеокартите на  Nvidia тази функция се нарича G-Sync, а при AMD носи името FreeSync. За използването на тази възможност е необходима видеокарта на Nvidia с G-Sync или видеокарта на AMD с поддръжката на FreeSync.

Variable Refresh Rate (VRR) не заменя G-Sync и Free Sync. Тези опции нямат промени и продължават да се използват от настройките на видеокартите както преди. Тази опция е предназначен за игрите, които нямат вградена поддръжка на G-Sync и FreeSync.

За включването на синхронизацията на честотата на екрана са необходими:

  • Windows 10 May 2019 Update и нагоре
  • Видеокарта на AMD с поддръжката на FreeSync или графична карта на Nvidia с поддръжката на G-Sync
  • Монитор, поддържащ G-Sync / FreeSync

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини