В Minecraft за Xbox 360 няма да има поддръжка на Kinect

0
17

Версията на Minecraft за Xbox Live Arcade ще стартира без наличието на поддръжка за контролера Kinect, който е характерен с това, че улавя жестовете на геймърите. Новината беше съобщена от Microsoft и цитирана в Eurogamer.

Шведското игрално студио Mojang съобщи на миналогодишното изложение E3, че подготвя Minecraft за Xbox 360. Играта трябваше да излезе в края на миналата година, но това не се случи. Minecraft постигна феноменален успех на другите платформи, където може да се играе.

Вариантът за Xbox 360 ще бъде базиран върху версия 1.6.6 на играта. Тя излезе за PC през месец май миналата година. Постепенно ще бъдат добавяни нови функционалности, които да доближат конзолната версия до тази за PC. Едно от обновленията ще бъде за добавянето на Kinect поддръжка, но подготвянето му ще отнеме известно време.

Разработчиците са срещнали трудности при адаптирането на Minecraft за Xbox 360, тъй като са се старали да не допускат грешки, които да разочароват феновете на играта. Minecraft е специфичен продукт с голяма база от запалени фенове, които не са склонни на компромиси. Това прави добавянето на нови платформи изключително трудна и отговорна задача.

Minecraft е достъпен за платформите PC, iOS и Android. Версията за Xbox 360 трябва да излезе през второто тримесечие на тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари