В The Division 2, Мексико, а не САЩ изграждат стена на границата си

0
135

Макар и преди Ubisoft да декларира, че не желае да отправя политически послания с The Division 2, то самите те започнаха да ги правят. С публикация в социалната мрежа Twitter.

В любопитен ход от страна на студиото, Ubi публикува „официална“ декларация от страна на мексиканското правителство, с което се декларира налагането на извънредно положение, заради ситуацията в техния съсед от север.

„Днес, Мексико обяви извънредно положение, заради нестабилността в правителството на САЩ, опасността от тези, които бягат от страната в Мексико и потенциалната възможност за разпространение на вируса, който блокира Вашингтон. Заедно с този анонс, Мексико одобри напълно изграждането на стена по границата и ще започне работа по нея веднага. Границата е затворена“, се чете в псевдодекларацията. В нея, мексиканският президент посочва придвижващия се „керван“ от източния бряг на Щатите в опит да избягат от хаоса в страната. „Декларацията“ завършва със заявлението на мексиканското правителство, че то е загубило увереност в способността на американското правителство, че може да се справи със ситуацията.

Рекламният ход на Ubisoft е поредната хитра маркетингова кампания за играта, но дали ще се приеме с хумор от геймърската общност? В началото на миналия месец, от студиото предприеха подобен ход на смесване на събития от реалния с игровия свят, когато се пошегуваха с частичното затваряне на правителството, което американският президент Доналд Тръмп обяви в отговор на отказа на Конгреса и опозицията да му осигурят финансирането, именно на стената, с която САЩ искат да се предпазят от нелегални имигранти, идващи от мексиканската граница. Само че немалко хора намериха подобна шега за неуместна – все пак става дума за хора, които, заради чисто политически спор не получават възнаграждение за труда си в продължение на седмици и създадения хаос от споменатото затваряне на правителството. Ако някой държавен служител е бил получил един от споменатите имейли, едва ли му е било до смях.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за