Гари Нюман: Спрете да играете Rust

0
224

Излязла в Steam Early Access преди три години, Rust бързо се превърна в хит, независимо от различните недостатъци на недовършено заглавие. Нещо обаче изглежда по пътя се обърка. Нанасяйки промени след промени, кои успешни, кои не толкова, общността на играта започна да става нетърпелива и това намери отражение в Интернет и в ревютата в Steam и по-други сайтове. Мнозина критикуват създателите на играта, заради липсващи ключови компоненти от началото, които са били добри идеи, но премахнати, като намаляващото влияние на икономиката на играта и различните компоненти на крафтинг системата, проблеми със сървърите, а други не харесват постепенното превръщане на играта в един обикновен шутър, а не иновативен сървайвъл с FPS елемент. На Гари Нюман (Gary’s Mod), главният човек зад Rust, всичко това явно вече му става досадно и тази седмица излезе с откровена критика към общността на играта В публикация в Reddit, той препоръча на недоволните да си вземат почивка от света на Rust, щом не им харесва това, което виждат.

„Забелязвам преобладаващ модел на поведение и смятам, че е нужно да коментирам това. Това е нещо, което е нужно да преодолеем като общност, не само защото става досадно, но защото има и по-широко отражение. Заседнали сме в пинг-понг цикъл. Пускаме обновление, кефите му се един месец, омръзва ви, обвинявате системата, мрънкате няколко месеца, а след това пускаме ново обновление и всичко наново се повтаря. Страхувам се, че това ще продължи безкрай. Ние така и няма да стигнем момент, в който вие ще кажете: „Ок, запази го така, не променяй нищо“, тъй като проблемът не е това, че една система е толкова по-добра  от друга, а че е по-нова. Така че ще предложа нещо. Ако сте се отегчили от играта, тогава просто спрете да я играете. Преди това обаче се замислете не ви ли дадохме забавление, което си е струвало двадесетте изхарчени от вас долара“, пише Нюман, който заявява, че ако Facepunch решат да напуснат Early Acces, тази порочна практика трябва да бъде прекъсната. „Имаме доста ясна представа за това как трябва да изглежда Rust, но играта няма да стане по-привлекателна за хора, които са прекарали последните си 1000 часа игра в мразенето ѝ“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари