Няма значение какво ще е бъдещето на Fortnite, FIFA или, която и да е друга игра. Следващата конзола PlayStation ще е загрижена за околната среда.

До момента нямаше много информация за наследника на PS4, но благодарение на Срещата на върха на ООН по въпросите на климата, вече има информация. Sony бе една от 20-те големи гейминг компании, които участваха на събитието.

Там бе представен нов по-ефективен режим на готовност, който ще видим в PS5. Геймърите ще могат да паузират гейминг сесиите си, поставяйки конзолата в режим на ниско потребление на електричество. В него ще могат да се теглят ъпдейти и да се зареждат контролери.

Настоящата система използва 8.5 вата, докато следващата ще консумира едва 0.5 вата. Хората, които си купят конзолата, най-вероятно в края на 2020-та, ще трябва да пуснат опцията ръчно. Sony обещава да подканва потребителите да го правят.

Jim Ryan, президент и главен изпълнителен директор на PlayStation дивизията, каза:

„Ако само 1 милион потребители пуснат тази опция, това ще спести енергия еквивалентна на средната консумация на 1000 щатски домакинства.“

Micrsoft пък обяви, че има за цел да намали въглеродните емисии в следствие на веригата за доставки на Xbox с 30% до 2030-та. Ubisoft заяви, че ще купува материали от екологични фабрики.

Гейминг индустрията като едно цяло се съгласи на 30 млн. тона намаление на емисиите на въглероден двуокис до 2030-та година. Това ще се случи чрез подобрения в използването на енергия, опаковането и рециклирането на устройства.

Директорът на Програмата на ООН за околната среда, Inger Andersen, е насърчен от ангажимента на гейминг идустрията да сподели отговорността с всички останали.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари