Геймърите са бесни, че Diablo 3 няма да може да се играе офлайн

4
37

Преди няколко дни стана ясно, че дългоочакваното продължение на хитовата поредица Diablo няма да може да се играе без постоянна връзка с интернет. Мярката е мотивирана от множество фактори, сред които е съхраняването на важни данни за героите онлайн и осигуряването на по-добра интеграция. Новината предизвика вълна от недоволство на фенове, които очакват Diablo 3 с нетърпение, информира EuroGamer.

Игралното студио Blizzard изрази учудване от реакцията на геймърите по повод на изискванията към новата част на легендарното заглавие. Ето какво е мнението по въпроса на Робърт Бриденбекер, който е вицепрезидент по онлайн технологиите към Blizzard:

„Изненадан съм, че темата изобщо се повдига във времена като днешните, когато онлайн игрите са нещо нормално, както и изискването за постоянна интернет връзка към тях. Имаме опит в онлайн геймплея от 15 години и е естествено след успехите на World of Warcraft и Battle.net да приложим същите принципи в новите си продукти. Естественото развитие на нещата предполага да използваме тези принципи и при Diablo 3.”

Повечето от геймърите са убедени, че Blizzard просто искат да попречат на пиратите да копират и разпространяват играта нелегално. Антипиратската мярка обаче ще затрудни играчите, които имат лоша или никаква връзка към световната мрежа. Бриденбекер е отрекъл подобен мотив дори да е бил обсъждан, когато е взето решението да се изисква задължителна онлайн връзка за игра на Diablo 3. Изискването няма да попречи на хората, които предпочитат да играят сами, но дори и за тях ще е наложително да съхраняват прогреса си в сървърите на Blizzard, а не на своя компютър.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари