fbpx
7.8 C
София

Геймъри играят Tetris на стената на небостъргач

Най-четени

Миналата събота в американския град Филаделфия се проведе една интересна игра на Tetris. Стотици фенове на класическото заглавие за Game Boy играха, използвайки вместо дисплей стената на 29-етажната сграда Cira Centre в центъра на града. Интересното е, че между играчите и стената е имало разстояние от стотици метри.

Стотиците LED светлини вградени в стъклената фасада на сградата обикновено създават цветни модели. Във въпросната съботна вечер, обаче, тези светлини са създавали изображения на падащи обекти, които геймърите управлявали с помощта на джойстикове. Играта била интересна не само за участниците, но и за стотиците минувачи и, според организаторите на събитието, ги вдъхновила да помислят върху възможностите на съвременните технологии.

Разбира се, това съвсем не е единственият пример за игра на Tetris върху сграда. Възможно е, обаче, това събитие да влезе в Книгата с рекордите на Гинес. Заемащият северната и южната фасада на Cira Centre „екран“ вероятно е най-големият използван с подобна цел. Общата му площ е около 9290 квадратни метра.

Събитието е било проведено в рамките на Седмицата на технологиите във Филаделфия и, също така, е отбелязвало трийстата годишнина от създаването на Tetris. Един от главните организатори на мащабната геймърска сесия е Франк Лий – професор по дигитални медии в университета Дрексел.

Вижте как е изглеждала може би „най-голямата“ игра на Tetris във видеото по-долу.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини