Днес всички говорят за 2019-nCoV, новият вирус, тръгнал от централен Китай, който има потенциала да се превърне в глобална пандемия. Новият коронавирус отдавна напусна границите на Китай, разпространявайки се на три континента. Болестта породи какви ли не спекулации и теории, страхове и притеснения.

Покрай него се появиха и някои странични ефекти, като увеличение на популярността на Plague Inc. – и без това популярна видеоигра, симулираща глобални трагедии, които вие трябва да овладявате или разпространявате в зависимост от избора ви на страна.

Наскоро се появи още една новина, свързваща коронавируса с видеоигра, която със сигурност ще стимулира появата на още теории на конспирациите.

Както знаете, епицентъра на коронавируса е китайския град Ухан, където работник на местния пазар се оказва първият заразен с 2019-nCoV. Ухан обаче е също и дом на лаборатория, боравеща с едни от най-опасните патогени, за което и разказва още през 2007 списание Nature. Логично е и Ухан да е дом на сходни обекти и лаборатории, между които е и Shanghai Ruilan Bao Hu San Biotech Limited, биотехнологична компания, оперираща в близост до Ухан. Китайски геймъри отбелязват (предадено от Kotaku) тази седмица сходството на логото на компанията с това на Umbrella Corp., злата компания в центъра на вселената на Resident Evil. В емблематичната хорър поредица на Capcom, Umbrella Corp. разработва вирус в опит да създаде ултимативната био-органична бойна машина. Нещата се объркват и разработеният от тях Т-вирус в околностите на Ракуун сити бива изпуснат, което стои в основите на играта. Логото на Shanghai Ruilan Bao Hu San Biotech Limited е пълно копие на логото на Umbrella Corp. – единствената разлика е в използвания цвят на стилизираното изображение на чадър.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Маев
Маев

Ако не е фейк това е най-якото съвпадение евър..

Георгиева
Георгиева

Яко?Тръпки да те побият…

stormofblood
stormofblood

Направо си е мамата ….

Коментатор
Коментатор

Ta ако логото на китайската компания е наистина такова, Konami може да пробват с някое дело за запазена марка…

jijix
jijix

или обратното?

Ryu
Ryu

Resident Evil е на Capcom, а не на Konami.

Nikolai
Nikolai

Само да отбележа че всяка година откриват вирус дето ще изтреби човечеството. Ама ние тука в БГ нямаме повод за притеснение, при нас ще дойде чак след 30 – 40 години.