Тази година, по време на събитието GPU Technology, Nvidia представи графичния процесор Tesla V100 от седмо поколение с архитектура Volta. Това е най-мощният чип в историята на компанията, с производителност 7,5 терафлопса при изчисления с плаваща запетая с двойна точност (FP64) и 15 терафлопса при изчисления с единична точност (FP32).

Tesla V100 се използва в суперкомпютрите и в системите с изкуствен интелект. Но геймърите живо се интересуват от появата на игрови модели с архитектура Volta. Много геймъри се надяваха, че това ще се случи до края на годината, но главата на Nvidia разсея тези геймърски надежди, като каза, че Volta няма скоро да замени Pascal в игровите видеокарти.

Според неговите думи, той е наясно, че геймърите чакат тези графични карти, но до края на годината Pascal остава извън всякаква конкуренция и да се отлага закупуването на сегашните видеокарти в очакване на нещо по-добро, няма никакъв смисъл. Както и няма смисъл Nvidia да бърза да сменя Pascal, докато продажбите на картите GeForce GTX са високи, а 1080 Ti предлага огромна производителност. Компанията желае жизненият цикъл на продуктите да бъде възможно най-голям, както и да намери най-добрия баланс между желанията на купувачите и техните финансови възможности.

Цената на видеокартите Volta за сега е твърде висока: само чипът струва $1000.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Azhen
Azhen
4 години

Ако не се бяха ос**ли AMD с ВЕГА-та то Nvidia щяха да пуснат Volta както бяха обещали но те видяха че Pascal си остава по-добрия вариант и не бързат с пускането на следващото поколение чипове… VEGA наблегнаха на Compute power да задоволят миньорите и си вкараха автогол.

assa
assa
4 години

Titan xp беше към 12 терафлопса не е ли той с най-мощния им чип, а 1080 ti и titan x са орязани версии на този чип. 7.5 е доста малко за най-мощен.