Геймър посвети емоционално видео на прехода на Destiny към Steam

2
541

Днес е дата с изключителна важност за геймърите, населяващи света на Destiny 2. Вероятно мнозина от вас знаят, че след кратка пауза от 24 часа за профилактика, играта ще се върне, но не в Battle.net, а в Steam, нещо, което Bungie обявиха по-рано тази година.

Какви, колко и как ще се отразят промените на общността зад играта не е известно. Раздялата между Activision и Bungie позволи на студиото да обяви по време на представянето на Stadia множество приятни новини, като например тази, че играта става безплатна (става дума за съдържанието от цялата първа година на Destiny 2 – всичките мисии, дейности, награди, режимите Crucible и Strikes и др.) и от сега нататък единствено експанжъните ще са платени, бива ребрандирана като Destiny 2: New Light и се мести в Steam. Освен това се въвеждат и кросплатформените сейвове за Xbox, Stadia и PS4. Голямата промяна съвпада с важен момент за играта – излизането на Shadowkeep, следващото голямо допълнение за Destiny 2. Самият експанжън си е платен обаче.

Играещите ще могат да пренесат всичките си пазители, прогрес, покупки и хранилища безплатно.

Тези дни Gamerant ни показа видео на потребител на YouTube, който изглежда не се чувства особено радостен от промяната. Изключително просто, като дизайн (процеса по деинсталирането на играта на фона на музика на Еня), видеото, което може да видите по-горе, определено е въздействащо. Вероятно най-вече заради гласа на ирландската певица.

Медията посочва, че макар и промяната да не се отрази директно по негативен начин на отделните потребители, то има нещо, което определено ще окаже влияние на общността. Извън някои отбелязани от геймърите по-дребни неща – като например невъзможност да се използват командите /join и /invite, то нещо много значимо ще бъде загубено, което не може да бъде пренесено току-така: вече създадените връзки и взаимоотношения между членовете на общността.

„Много от, ако не и по-голямата част от играещите Destiny 2 са изградили богата мрежа от приятели в платформата на Blizzard. Дали става дума за реални приятели, привлечени в дигиталното пространство, членове на кланове, които са станали приятели или случайно срещнали се хора, завързали впоследствие приятелски отношения, всеки списък с приятели остава в Battle.net. На играещите ще им се наложи да изградят тези списъци отново. И в този процес най-вероятно приятелства ще се изгубят“, пише Роди Йънг от Gamerant.

Както вече ви съобщихме, в началото на тази година Bungie и Activision се разделиха, като отговорността за развитието и разработката и пълните права на Destiny бяха прехвърлени на Bungie. Не е известна причината за това, но със сигурност прехвърлянето става възможно след сериозната инвестиция на китайците от NetEase в Bungie, с които имат амбициозни планове за бъдещето.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари