Ако следите световните новини от последните месеци, то вероятно знаете, че назрява студена търговска война между САЩ и Европейския съюз, която може да окаже негативно влияние върху потребителите от двете страни на Атлантика.

След като ЕС реши да субсидира „Еърбъс“ по-рано тази година, американският президент Доналд Тръмп заплаши да наложи сериозни увеличения на митата на внасяните в САЩ стоки от Европа – достигащи до общата сума от 11.2 милиарда долара. Заплахите на Тръмп предизвикаха и съответна реакция от Брюксел, откъдето обявиха на свой ред контрамерки, които ако влязат в сила ще повишат цените на множество внасяни от Щатите стоки.

От GamingBolt са забелязали, че в публикувания проектосписък (pdf) фигурират и видеоконзолите. Новината звучи доста неприятно за конзолните геймъри. Мнозина очакват с нетърпение анонсът на PS5 и Xbox Scarlett, които се очаква да се появят на пазара в следващите две години. А както разбрахме от материал от тази седмица, следващата конзола на Sony и без това ще е с по-солена цена от PS4.

„Никоя от страните не е подписала, каквото и да е засега и е невъзможно да се каже с колко ще бъде повишена цената на конзолите, докато теоретичните тарифи не влязат в сила, но САЩ наложиха подобно увеличение на тарифите на няколко страни, в което число влиза Китай, така че едно подобно действие е съвсем вероятно. И тъй като тези тарифи могат да влязат в сила всеки момент, то може да се допусне, че те е засегнат и следващото конзолно поколение“, пишат от медията.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
It lumpenEfix Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Efix
Efix

PS5 не е ли бъдещата конзола на Sony (японска компания) която ще се сглобява в Азия? Каква е връзката със САЩ?

It lumpen
It lumpen

Връзката е, всички в купом да се втурнем да купуваме изостаналите PS4. Че видиш ли, после хептен няма да могат да се продадат с висока надценка…