Гергана Грънчарова за българската игра Third Omen: Мащабът е изключително важен

13
1513

Българската видео игра Third Omen, търси своето място на глобалния пазар и набира все по-голяма популярност в платформата за групово финансиране Kickstarter, който стартира пред две седмици.

Вдъхновени от идеята на играта и ентусиазма на екипът, който стои зад нея, се срещнахме с Гергана Грънчарова, съосновател и главен изпълнителен директор на компанията, с която си поговорихме за инди гейминг сцената в България, плюсовете и минусите на една Kickstarter кампания, както и интересни факти за историята на „Third Omen“.

 

Разкажете ни повече за идеята и екипа, които стоят зад играта Third Omen?

 

Единадесет човека сме, средната възраст на екипа ни е 27 години. Сред нас няма ветерани от гейминг индустрията, но за сметка на това всеки един човек от екипа, е изключително отдаден на визията на Incineration Productions. Стремим се към създаването на качествена видео игра, която да реализираме на международно ниво. Благодарение на ентусиазма, който влагаме в работата си, постигаме изключително високи резултати за кратък период от време.

Първият проект, по който работим, е фентъзи екшън-приключенска видео игра. Третото знамение (Third Omen) разказва дълбока и наситена с емоционални обрати история, в която главната героиня трябва да премине през собственото си личностно унищожение с едничката цел да възвиси духа си. Създадена от Вселената, като първообраз на човечеството, тя e поставена пред избора дали да отмъсти за злото, което са й причинили, в името на това третото знамение да не се превърне в реалност, или да намери вътрешната сила да загърби миналото си и да започне отначало.

 

Как избрахте жанра, в който да създадете игра? Към кои фенове се насочвате? За каква платформа ще бъде?

 

Жанрът по-скоро дойде от само себе си. Тръгнахме от това каква история искаме да разкажем.

Пишем историята на Third Omen по начин, който силно да ангажира играчите и да ги накара да се замислят над случващото се в историята и истинността му. Караме ги да си задават въпроси от типа на: „Какво ще се случи ако знаците са били разчетени погрешно и тепърва предстои да се сбъдне предсказанието?“.“А ако се окаже, че именно главната героиня е въплъщение на истинското зло?“.

Първоначално ще пуснем играта за PC. Много скоро след това ще бъде налична и за PlayStation, и Xbox.

 

Можем ли да пробваме демото й? Кога да очакваме Third Omen на пазара?

 

В рамките на 10 седмици от основаването на компанията, с екипа ни, успяхме да направим 30-минутно демо на играта, което да изпратим до хора от индустрията, youtuber-и, различни стриймъри и т.н. Демо за свободна игра, ще има след средата на 2019 година.

Крайният изход от кампанията е много ключов за нас, защото ако кампанията е успешна, това ще ни позволи да разширим значително екипа си през 2019 година, да забързаме процеса по разработка на играта и да вкараме допълнителни гейм механики.

Вярвам, че играта ще излезе най-късно до юни 2020 година.

 

Защо решихте да финансирате играта си чрез Kickstarter? От къде са най-много backers до момента?

 

През юни месец тази година успяхме да привлечем инвестиция в студиото, която, обаче ни позволява да разработим епизодична структура на играта. Иска ни се да забавим процеса на разработка на играта и да я пуснем като едно цяло. Това е и една от основните причини, поради които решихме да се насочим към платформата за групово финансиране – кикстартър. Освен това платформата ни позволява да валидираме още от самото начало историята, геймплея и художествения стил, които сме замислили, а това, от своя страна, ще ни помогне да направим краен продукт, който ще се хареса от нашите потребители.

Радваме на изключително голям интерес към кикстартър кампанията ни. В рамките на два дни успяхме да съберем 15% от поставената от нас цел в размер на $47 000. А към момента сме събрали малко над 50%. Това е изключително висок резултат за новосъздадено и неизвестно студио.

Към момента имаме най-много backer-и от Америка, Канада и Германия. Иска ни се и българите да застанат зад нас и да ни подкрепят.

 

Какво е най-трудното в това да си независимо студио в България?

 

Манталитетът на по-голямата част от хората. Често няма кой да застане зад теб и да те подкрепи.

 

Какви са уроците, които научихте от тази кампания?

 

Все още не искам да говоря за уроци, тъй като кампанията не е приключила, но има един урок, който е изключително ценен, и той е: “мащабът е изключително важен”. По време на кампанията, трябва да се стремим, да достигнем до максимално много хора.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
2 Отговори на коментарите
13 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Хубава работа, но… графиката и движенията…

kuku
kuku

Браво, много добре, явно е, че проекта е в началото и ще има да се дооправят неща, но много би спомогнало ако видеото, което са качили не насичаше

jjh
jjh

Абсолютна фашкия като гледам.

Shteryan Dimitrov Nikolaev
Shteryan Dimitrov Nikolaev

Изглежда добре, но да кажеш, че българи не са те подкрепили … е да не всеки да има 10 лева да даде за игра, която може и да я няма утре. Ще подкрепя проекта, просто защото ми е интересно да видя дали ще се получи и ще е хубаво да има още едно българско студио (понеже знам само едно) 🙂 Успех !

115
115

Каква е па тая крава?!?

MCMXLVIII
MCMXLVIII

Много си е добре, кой знае ти какъв бизон си..

HiKi
HiKi

„Вдъхновени от идеята на играта и ентусиазма на екипът“->“Вдъхновени от идеята на играта и ентусиазма на екипa“

don
don

тази игра със какво може да привлече някои? ..какъв е замисъла, обикялаш и трепеш зомбита.?! поредното обиране на пари от балъци. а’ между другото физиката във играта е много зле.

Nikolai
Nikolai

жалка имитация на Dark Souls..

Momchil
Momchil

Честно казано с този трейлър, дори и на българско студио не бих дал пари. За какво им е този куц геймплей, по-добре да бяха сложили някакъв синематик с история и само да загатнат какво ще се прави в играта.
Не знам какъв енжин ползват, но от това което виждам не им се получава поне до момента.

GameS
GameS

Като гледам демото, енджина е Юнити, не че има кой знае какво значение.
Да им пожелем успех, макар че с този трейлър трудно.
Повече текстури, повече песонализирани герой, по-добри движения, по-добро AI.
Тук всичко е сиво и тази мъгла направо убива всичко.

stormofblood
stormofblood

Герганчето е сладурана. Успех им желая!