В последната седмица е доста бурно в офисите на Ubisoft. Първо, студиото изнесе редовния си финансов отчет, от който стана ясно, че компанията не се намира в най-добрата си форма. Впоследствие Kotaku предаде за интересно послание на изпълнителния директор на Ubisoft Ив Гийемо, в което ги насърчава да вложат повече усилия в работата си в разработката на следващите заглавия на студиото. Посланието му явно не е имало положителен отклик от мнозина, като френска профсъюзна организация даже призова служителите на парижкия офис на Ubisoft да излязат на стачка. Те отправиха остра критика към Гийемо, наричайки даже него и колегите му от ръководството на компанията „клика“.

Всичко това е довело до среща между Гийемо и служителите на компанията, на която той е разяснил какво иска да каже с писмото си. За тази среща предават отново Kotaku.

Според медията, на която служителите са задавали въпроси на Гийемо, един от тях го попитал защо, когато години наред „топката“ е била в „полето“ на Гийемо (и другите от мениджърския екип на компанията), нещата са се объркали до такава степен, че те (служителите на студиото) сега трябва да се заемат с оправяне на нещата. „Чувам обратната връзка, която оставяте и съжалявам, че това е било възприето по този начин. Когато казах, че „топката е във вашето поле“, за да доставите линията от игри навреме и на очакваното ниво на качество, аз исках да ви внуша, че настоящия момент се явява повече от всякога ключов, за да покажете вашия талант и енергия, за да може това да се случи. Това е едно общо пътуване, което започва, разбира се с мен и с другите от ръководството, които трябва да създадем за вас условията, които са нужни за общия ни успех“, е заявил Гийемо. От репортажа става също така ясно, че хората, работили по вече отменените игри на Ubisoft, ще бъдат разпределени към други проекти на компанията.

Според информацията на Kotaku, ръководството не е обсъждало призива за стачни действия, но една от водещите фигури в HR отдела на компанията – Аника Грант – заявила, че едно от изискванията на профсъюзната организация – за четиридневна работна седмица – не се приема.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари