Големите класики на BioWare дебютират на конзоли

3
324

Честно казано, днешно време канадското студио BioWare не се слави с голям успех в гейминг индустрията. Несъмнено обаче първите му предложения от началото на века добиха огромна популярност и са хитове до днес. В това число са игрите Baldur’s Gate. Ако имате чувство на носталгия, на края на тази година те ще бъдат достъпни на модерните конзоли PlayStation 4, Xbox One и Nintendo Switch.

Шест игри се очаква да направят своя дебют на гейминг платформите. Това са три части от Baldur’s Gate поредицата – оригинала, втората част и Siege of Dragonspear. Другите три заглавия са Icewind Dale, Planescape: Torment и Neverwinter Nights: Enhanced Edition. Игрите ще излязат първо в Северна Америка на 24-ти септември, с изключение на последната, която ще дебютира на 3-ти декември.

Видеоигрите ще се продават под формата физически и дигитални копия, макар че представител на издателя Skybound Games сподели, че те няма да носят наръчниците и екстрите, които идваха с оригиналите. Шестте заглавия се преработват от студио Beamdog, ще бъдат адаптирани за работа с контролери и ще са с усъвършенствана графика за широкоекранни телевизори. Ще бъдат въведени мултиплеър режими и допълнително съдържание. Все още не са споделени цени на преработките.

Заглавията датират от време, когато BioWare беше похвален разработчик едновременно от критици и геймъри. Те са по-високо ценени от последните предложения на студиото като Mass Effect: Andromeda и Anthem. И въпреки че BioWare упорито се опитва да ги направи по-привлекателни за феновете, те не могат да задминат славата на старите класики.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mmnm
mmnm

Компаниите се изчерпаха. А за суич повечето заглавия са преиздаване на стари заглавия – почти нищо ново за тази платформа

456456
456456

А цените супер надути само защото е суич. Същите ги има за др. платформи много по-евтино

999
999

Аха, ето:
Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Nintendo Switch) – £39.99
Donkey Kong Country: Tropical Freeze Select (Nintendo Wii U) – £21.57

New Super Mario Bros. U Deluxe (Nintendo Switch) – £42.89
New Super Mario Bros. U Plus New Super Luigi U Select (Nintendo Wii U) – £ 21 89