В PlayStation общността се разрази немалък скандал. Тия дни платежната система PayPal внезапно започна непланирано и неискано връщане на пари на PlayStation Network потребителите.

Може би това изглежда като лек срив в системата, който лесно ще се оправи, но не, това се оказа началото на проблемите. След този инцидент, Twitter акаунтите на английския и американския сервиз за поддръжка на PlayStation бяха затрупани с гневни съобщения и жалби. В крайна сметка, поради неочаквания проблем с PayPal компанията Sony банна хиляди потребители. Цялостното отстраняване на проблема може да отнеме една-две седмици.

Случилото се е лесно обяснимо: връщането на парите остави потребителите без никакви средства и системата автоматично ги блокира. Тоест, самата компания нищо лошо не е направила. Появи се и анонимна информация от PayPal, според която за всичко е виновна Sony. Кой е правият и кой виновният ще стане ясно по-късно. Сега Sony се опитва да реши проблема и според възможностите си започна да разблокира някои геймъри. Някои потребители на Reddit, NeoGAF и Twitter вече съобщиха, че техният бан е премахнат.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари