PlayStation 4 Pro конзолата вече е факт и вече много студия се възползват от подобрените възможности на новата система за да усъвършенстват своите игри. Няколко заглавия като The Elder Scrolls V: Skyrim и The Last of Us вече са готови за работа на платформата с поддръжка на HDR режим и подобрена графика. Много фенове обаче питат, кога и Grand Theft Auto V ще работи на PlayStation 4 Pro?

gta-online-heists-new-screenshot-111

Проблемът е, че Sony изобрети нова система, която не позволява игрите от старата PlayStation 4 да са съвместими с новия хардуер на Pro версията. Затова разработчиците са принудени да пускат пачове за своите игри за да донесат на геймърите подобрени графични детайли и така дългоочакваната HDR поддръжка. Някои издания вече са Pro съвместими, други все още се подготвят за конзолата. Rockstar обаче, както винаги, премълчава всичко и не дава никаква информация дали GTA V ще получи пач за новата PlayStation платформа. Макар че, честно казано, студиото само би спечелило от такъв ход.

pc-screen

Rockstar вече пусна версии за PS4 и Xbox One, които значително подобряват графиката в сравнение с предишното поколение. Феновете обаче бяха най-доволни от пача за персонални компютри, с който изобразяването на GTA V на мощни конфигурации е в пъти по-добро от игралните конзоли, заедно с поддръжка на модове. Подобен възход се очаква и ако Rockstar обяви пач за PS4 Pro, с което 700-те милиона долара на година ще се увеличат още повече. Подобренията през годините възраждат играта отново и отново, така че HDR-поддръжка и графика, конкурираща се с PC качеството, няма да са изключение.

gtav_pc_igg1_011_full

Засега обаче играчите очакват с нетърпение някакви новини от Rockstar. Няма да е неочаквано студиото да обяви пач малко преди официалното му издаване, за да успее да хване всички неподготвени.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари