След десет години вярна служба в редиците на Ubisoft, сценаристът Дарби Макдевит обяви, че напуска компанията. Неговата работа през всички тези години е тясно свързана с развитието на поредицата Assassin’s Creed. Той обяви своето напускане в социалната мрежа Twitter без да уточнява какво възнамерява да прави в бъдеще.

„Днес е моя последен ден в Ubisoft! След едно десетилетие, в което работих с гениални хора, създавах истории и герои за тези невероятни серии и се общувах с прекрасни почитатели, аз реших да поема по нов път“, пише той. „Специални благодарности на всички почитатели и създатели на съдържание, които ни подкрепяха и обогатяваха нашата работа през всички тези години. Благодаря ви за вашето мило внимание! Вие спечелихте моето най-голямо уважение и адмирации. Беше огромна чест да се запозная с всички вас“.

„Благодарим ти, Дарби Макдевит за огромния принос към поредицата. Историите и героите, които създаде винаги ще бъдат обичани от общността на Assassin’s Creed . Нека те споходи попътен вятър в твоето следващи пътуване!“, написаха на свой ред от официалния профил на играта в Twitter.

За последно, Макдевит изпълява ролята на наратив директор за Assassin’s Creed Valhalla, а преди това шише сценария на Assassin’s Cred Origins. Той ръководи работата по сценария на Assassin’s Creed Revelations и Assassin’s Creed IV: Black Flag, пише също и сценария за филма от 2011 Assassin’s Creed Embers и ръководи написването на Assassin’s Creed Unity. Освен това е водещ писател за мобилната игра за iOS Assassin’s Creed Recollection.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари