Два тона интересни слухове за GTA V

3
45

В интернет се появи информация за Grand Theft Auto V, която е публикувал анонимен източник, твърдящ, че работи в едно от британските списания за игри. Някои данни по-долу могат да се считат за спойлъри.

Ако се вярва на въпросния информатор, няколко журналиста са имали възможност да играят GTA 5 в продължение на 30 минути в офисите на Rockstar North, седмица преди разработчиците да публикуват първият трейълър.

Игралният свят е бил просто огромен, а действието се развива в Los Santos, но този град е минимум четири пъти по-голям от Liberty City, като са включени и околните територии – плажове, гори и т.н.

За да се излезе с автомобил от града са били необходими общо 15 реални минути шофиране.

Главният герой е афроамериканец на видима възраст около 30 години.

Авторите са били изключително педантични към околната среда. Например, в нефтопреработвателния завод работят около 100 NPC-та, боравещи с различни механизми.

Горите са били много по-красиви от растителността в Red Dead Redemption – на тези места могат да се видят почиващи хора, пияни тинейджъри, танцуващи като бесни след „козче”. Дърветата, растенията и водата изглеждали просто отлично.

Механиката на престрелките е сериозно преработена, добавени са нови анимации при стрелба и презареждане – сега екъшнът изглеждал далеч по-реалистичен. Доста любопитно е било направено презареждането на оръжията. В игралния свят имало много места, по които може да се катерите.

Останалите детайли накратко:

Ще имам най-различни животни, но не се знае дали ще може да ги убивате.

Ще са налични множество вътрешни локации: търговски център, колеж, полицейски участък, огромна болница, преработена система на подземни канализации.

По улиците ще видите как компютърно управляваните персонажи вършат разни дела: ходят до магазина, мият колите си, викат, бягат от полицията и прочее.

Колите ще могат да се ремонтират и тунинговат, разглежда се вариант играчът да му се налага да зарежда с гориво.

Ще има телефон, но няма сведения как ще се използва той.

Ще е наличен огромен арсенал с оръжия, включително огнемет, мини с дистанционно управление и т.н. Ще могат да се използват като оръжия и различни вещи, които могат да се вземат от улицата. Също така може да оберете музея и да колите натурално с древни боздугани, мечове и прочее.
Някои видове оръжия могат да се модифицират и дори да се сглобяват в домашни условия.

Такива мини игри като боулинг, дарц и прочее остават в миналото. Сега ще може да играете баскетбол, канадска борба, вдигане на тежести. Може да се трепете за пари в свободни боеве , да се занимавате с триатлон, спускане по река, скално катерене, base jumping, ski diving и т.н.

Промените по външността на главния герой завършват с избор на тегло и подбора на дрехите. Няма да можете да променяте пола, възрастта или ръста му.

Няма да има деца NPC-та.

Може да използвате някой нещастник като жив щит по време на престрелките.

Ако убиете някой невинен гражданин, няма да получите звезда на мига, както беше в GTA 4.

Полицаите ще се държат много по-реалистично – те ще използват дим, сълзотворен газ, кучета, тарани, за да проникнат бързо в укритието ви.

Може да използвате предмети, за да блокирате вратите.

В хода на играта, ще се подобряват уменията, което касае не само оръжията, но и нивото на майсторство при използването на различни транспортни средства.

В една от мисиите ще срещнете много известни личности от вселената на GTA.

Времето ще се променя динамично – от ярко слънце до проливен дъжд, обещани са и земетресения.
Ето и карта на игралния свят, публикувана от информатора:

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари