Някога футболист с изключителни качества, Дейвид Бекъм се оттегли от играта като спечелил почти всичко във футбола. Вместо обаче, подобно на много свои колеги да се заеме с треньорската професия, той се оттегли в САЩ, където е един от собствениците на местен футболен отбор, занимава се с благотворителност и е успешен предприемач. За поредната негова инициатива, в която се спуска ни разказват от wccftech.

Бекъм вече е част от електронните спортове, след като направи сериозната инвестиция от $1.1 млрд. в Guild eSports, който оперира в това, което те определят като „традиционен академичен модел“ и беше стартиран в британската столица Лондон.

Медията предава, че с инвестицията си, Бекъм е придобил дялово участие в компанията посредством собствения си инвестиционен фонд DB Ventures, превръщайки се във втория най-голям акционер в компанията след Blue Star Capital. Guild eSports все още не са обявили имената на професионалните играчи, които ще се състезават за тях, но съобщават, че игрите, с които ще започнат са FIFA, Fortnite и Rocket League. Компанията се ръководи от Картлтън Къртис, който е зад създаването на Overwatch League и Call of Duty лигата в качеството си на мениджър в Activision Blizzard по това време. Той е бил част също така от Red Bull Esports и Fox Sports.

„През цялата ми кариера имах щастиеро да работя със спортисти, които са в най-добрата си форма и съм свидетел на страстта и отдадеността, която се изисква, за да играеш на едно подобно ниво“, сподели Бекъм в специално изявление за пресата. „Аз знам, че упоритостта е залегнала в нашите е-спорт атлети днес и всички ние в Guild притежаваме визията, за да поставим основите на нов стандарт, подкрепяйки тези играчи в бъдеще“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари