Дейвид Кейдж: Sony никога не ни притиска

0
320
Основателят и директор на игровото студио Quantic Dream Дейвид Кейдж, за пореден път заяви своята благодарност към Sony.

Sony са известни отдавна в гейм индустрията с отношението си като издател към студиата, с които работи и свободата, която често им дава. В резултат на това в последните години, разработччиците, създаващи ексклузиви за конзолата на японската компания им се отблагодаряват по подобаващ начин, а някои от примерите за това са The Last of Us, наскоро появилия се God of War, The Last Guardian, Horizon: Zero Dawn и сериите за Нейтън Дрейк и Uncharted.

Следващата игра на Quantic Dream, която също излиза само за платформата на PlayStation, ще се появи след седмица и това е повод медиите да търсят Кейдж за интервюта, каквото вземат и Les Numeriques (преведено от потребител на Resetera). В него Кейдж засвидетелства за пореден път своята вярност към японците, заявявайки своята признателност към издателя.

„Не, никога. Никога не са ни поставяли някакви срокове и условия“, споделя Кейдж. Той разказва, че въпреки силните продажби на Heavy Rain (продадена в над пет милиона копия), Sony не са искали от тях продължение. „Ние нямахме желание да правим такова и Sony даже не повдигнаха въпроса за това. Заедно с тях, ние искаме да създаваме изцяло нови неща, да опитваме нови истории. Това не е типична връзка. Това е лукс с осигурена максимална свобода. Но тук няма някаква тайна. Всяка игра, която правим се продава добре и намира своята собствена публика. Heavy Rain достигна 5.4 милиона копия от една-единствена платформа. Всяка игра е доходоносна и генерира печалба“, обяснява той.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за