KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Google демонстрира за пореден път, че са сериозни относно гейминг сцената – една от малкото области, в които компанията не присъства трайно все още. Тази седмица стана ясно, че един от най-опитните и популярни специалист от игровата сцена – Джейд Реймънд – става част от компанията.

Реймънд стартира работа в Sony (където отговаря за работата по The Sims Online), за да се присъедини по-късно към Electronic Arts, за да се установи през 2004 в компанията, в която нейната работа е най-видима – Ubisoft. Заемайки различни позиции в студиото, Реймънд ръководи лично работата по първата и втората част на Assasin’s Creed. Сред другите проекти, по които работи личат имената на Watch Dogs, Splinter Cell: Blacklist, Metal Gear Solid 4, Far Cry 4, Star Wars: Battlefront и др. През 2014, тя напуска Ubisoft, а по-късно се връща в EA, където трябва да работи по проект от света а „Междузвездни войни“, заедно със сценариста на Uncharted Ейми Хенинг. Впоследствие, ЕА прекратиха този проект, а в края на миналата година напусна за пореден път компанията.

Изглежда, че Реймънд не се застоя дълго време без работа. Тази седмица тя обяви от профила си в социалната мрежа Twitter, че вече е част от Google.

Развълнувана съм, че най-после мога да споделя, че се присъединих към Google, като вицепрезидент“, написа Реймънд.

Слуховете за това, че Google планира да се намеси сериозно на гейминг сцената не са от вчера, но в последно време, те се засилиха, а самите Google потвърдиха, че ще имат участие на Game Developer Conference 2019. С краткия тийзър и с призива: „Присъединете се към нас на 19.03, когато ще разкрием визията на Google за бъдещето на гейминга“ и привличането на сериозно име, като това на Реймънд е ясно, че компанията е повече от сериозна за своите намерения.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Противогейбърников Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Противогейбърников
Противогейбърников

Айде Google да купуват Steam и Valve вече, че Гейб и компания издават багажа от край време вече. Почва да ми писва.