Помните ли Braid и The Witness, игрите, изискващи ненадмината иновативна логика? Създателят зад тях разкри нова информация около новото си заглавие на испанската конференция GameLab. Тази игра е вдъхновена от японската Сокобан, която изисква да се движат кутии, за да се покрият всички маркери по пода.

В кадрите от играта виждаме ниво, разделено на шест отделни стаи с три героя. Трябва да се придвижи голям кристал, но внезапно се появяват препятствия. Способностите на героите ви помагат да ги преодолеете. Във видеото магьосник използва магия за телепортация за да премести кристала. Блоу планира много различни нива – дори миналата година, той коментира, че е концептуализирал вече 25 часа геймплей. Тези нива обаче не са графично оформени. Блоу сподели: „Все още не сме обявили играта формално, така че няма да издавам много. Но сме показвали много на изложенията. Странна игра е. И има много нива. Измислихме много повече от миналата година„.

Блоу работи в собственото си студио Thekla заедно с още един програмист и петима художници. Едновременно той пише и собствен програмен език за играта, за да работи максимално ефикасно на всяка машина. И колкото и простичка да ви изглежда играта, Блоу уверява – има много скрито съдържание.

Естествено, трябва да има предвид, че „полирането“ на Braid отне на разработчика шест години и половина, големият въпрос е: кога ще излезе тази? Спокойно, и за тази ще отнеме доста време. Блоу коментира:

Трудно е да дадем срокове за нашите игри така, както ги правим. Ние не сме като Electronic Arts. Не пускаме заглавия всяко тримесечие. Просто искаме да направим най-добрата игра. Като е готова, всички ще разберат… Особено трудно е да кажа сега с експерименталния програмен език„.

Освен това Джонатан Блоу работи и върху още една идея и той се надява да я развие в следващите… 20 години. За наше успокоение той планира да я издаде на няколко отделни части, подобно на епизоди, които да направят играта по-сложна с времето.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари