10.8 C
София

Джон Кармак напусна id Software

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Един от основателите на id Software и един от създателите на култовия шутър Doom Джон Кармак напусна компанията, за да се посвети на новото си предизвикателство – технически директор в Oculus VR.

„Джон Кармак, който промени своите интереси, свързани с разработката на игри в id и напусна студиото“, съобщи в специално изявление шефът на Id Software Тим Уилитс. „Работата на Джон по Tech 5 и настоящите технологични проекти в нашата компания приключи и напускането му няма да повлияе на нашата работа. За нас е щастие да разполагаме с отлична група програмисти, които работиха рамо до рамо с Джон и ще продължат традицията на нашето студио да доставяме велики игри, които ползват последните технологични нововъведения. Като колеги на Джон, ние му желаем само най-доброто занапред“, завършва изявлението си Уилитс.

От своя страна Кармак сподели, че е имал желание да остане в компанията като технически съветник, но това просто не е проработило. „Може би така е и по-добре, имайки предвид, че раздвояването на влаганите усилия е нещо, с което е трудно да се справи човек“, заяви той в Twitter.

Кармак постъпи на работа в Oculus VR през август, но остана също така служител и на id Software, за да помогне с довършването на Doom 4 и енджина на id Tech 5. Той е един от основателите на студиото през далечната вече 1991г. и има основно участие в създаването на заглавия, като Doom, Quake, Wolfenstein, както и на играта от 2011г. Rage.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини