Дойде ли краят на Nintendo Wii с излизането на PlayStation Move

0
36

През далечната 2006 година на 19 Ноември излезе на пазара Nintendo Wii конзолата, която привлече голям брой фенове, но дали вече не е време да отпишем Wii независимо, че е един от най-продаваните продукти на Nintendo. Въпреки по-детските игри и графики, които предлагат игрите за Wii, Nintendo винаги са залагали на качествения геймплей с изчистени движения и добър замисъл на игрите си. Друг силен коз на корпорацията винаги е била ниската цена на системата, която е около 200 $.

За разлика от Nintendo Wii обаче Xbox 360 250 GB и PlayStation 3 250 GB се продават съответно за 300 $, като в началото цената им беше с около 100-150 $ по-голяма и в стремежа си да останат доколкото могат конкурентноспособни на Wii от Sony решиха да започнат да продават на загуба и по-ниски цени с цел привличане колкото се може повече клиенти. Въпреки че твърдият диск на Nintendo Wii има скромните 512 MB капацитет, конзолата до момента е направила около 82 милиона продажби, докато Xbox 360 и Sony PlayStation 3 – съответно 42 милиона и 39 млн. продажби по цял свят.

Ето обаче, че се стигна до момента, в който Microsoft и Sony пуснаха свои собствени контролери, позволяващи игра чрез сензорна камера, което пък съвсем намалява шансовете на Nintendo Wii да просъществува в далечното бъдеще. Защото независимо от по-голямата цена, игрите за Xbox 360 и PS 3 може да са по-големи и тежки, но са значително по-изпипани и сериозни откъм графики и замисъл.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари