До 2020 г. виртуалната реалност ще е по-популярна от конзолите

2
36

На виртуалната реалност се възлагат доста надежди и въпреки, че е прекалено рано да правим каквито и да било заключения, това не спира анализаторската компания IDC да направи една смела прогноза за бъдещето на VR пазара, поне що се отнася до гейминга.

IDC твърди, че към 2020 г. глобалните продажби на VR шлемове ще достигнат 64.8 милиона на година, което трябва да направи джаджите доста по-популярни от гейм конзолите. Като сравнение, за 2015 г. продажбите на конзоли са били 42.4 милиона. От тях на PlayStation 4 се падат 17.3 милиона бройки, а на XBOX One – 8.6 милиона.

IDC предвижда, че още тази година ще видим поне девет милиона продадени VR шлема, а тази бройка ще продължи да се покачва с бързи темпове. Припомняме, че през миналата година бяха продадени само 350 000 такива шлема, така че прогнозата наистина е за сериозно увеличение.

Още през 2015 г. пък Digi-Capital прогнозира, че AR и VR пазарът ще достигне 150 милиарда долара през 2020 г.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Дори и 2017 ще е така ,чисто и просто това е гейминг еволюция както казах днес по-рано.Това в никакъв случай не означава че конзолите от старите поколения ще изчезнат.Ще има и конзоли с виртуална реалност просто.

RJ45
RJ45

Не вярвам.