ЕА иска своя версия на Assassin’s Creed или GTA

0
32

За разлика от други големи издатели като Ubisoft, Warner и Take-Two, Electronic Arts няма своя успешна версия на екшън с отворен свят. Да, преди доста време компанията се пробва с Mercenaries и The Saboteur, но те не пожънаха очаквания успех и днес в каталога на ЕА личат най-вече шутър, спортни игри, рейсъри и други проекти, но нищо на нивото на GTA, Assassin’s Creed и Batman.

Затова издателят иска да промени статуквото.

„Ако погледнете най-големия сегмент в гейм индустрията, това са екшън игрите, а ние нямаме достатъчно от тях“, признава вицепрезидентът на ЕА Патрик Содерлунд.

„ЕА не прави огромни екшън игри като Assassin’s Creed, Batman или GTA, а това са все заглавия, които са наистина големи. Затова наша стратегическа цел става разширяването на каталога ни именно в тази посока, за да можем да предложим на играчите неща, които досега не сме имали възможност“.

Запитан дали именно такъв проект ще бъде възложен на новото студио Motive, ръководено от бившата шефка в Ubisoft Джейд Реймънд, Содерлунд отказва да потвърди, но признава, че за да прави игри с отворен свят, ЕА се нуждае най-вече от правилните хора.

„Трябват ни хора, които вече са правили това и са постигнали успех. Искаме да инвестираме именно в подобен нов проект, оглавяван от такъв човек“, завършва вицепрезидентът на ЕА.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари