Очакваното от много геймъри излизане на Episode 3 за Half-Life 2 така и не се състоя. но това може и да се промени..

Разработчиците казваха, че обективната причина за това е липсата на креативни сценарии за продължението на играта, но ето че неотдавна се появи един подходящ сценарий за продължението на играта и започна работата върху реализирането на това продължение.

Неотдавна Лора Митчъл, разработчик на Half-Life 2, предложи на ентусиастите и феновете на тази игра, сами да напишат собствени варианти на продължението Episode 3.

В основата на тези конкурсни сценарии е въпросният малък сценарий-разказ на сценариста Марк Лейдлоу. Мнозина счетоха, че това е проект на сценария за третия епизод на Half-Life 2.

Към днешен ден вече има над 10 проекта за нови сценарии, в които Гордън Фрийман и Аликс Ванс продължават своите приключения. Всички тези сценарии са на етап създаване на прототипа на играта, но все още няма завършен проект.

Специалистите, запознали се със най-добре направения Episode 3 на Half-Life 2 считат, че ако не държиш в ръцете си сценария, от краткия клип почти не може да се разбере за какво става дума и как ще се развият събитията по-нататък.

Журито, разгледало проектите каза, че сред тях им многообещаващи и е напълно възможно да видим все пак третия епизод на Half-Life 2.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари