Един от основателите на Blizzard говори за проблемите в Diablo III

1
50

Въпреки регистрираните 6 милиона играчи само за 2 месеца, излизането на Diablo III не беше без своите проблеми. А потребителите от официалните форуми на Blizzard изобщо не се свеняха да ги посочват. Вчера един от основателите на Blizzard, Майк Морхайм, се отнесе към някои от най-честите оплаквания, обещавайки продължителен фокус върху подобряването на Diablo III.

В своето изказване, публикувано в официалните форуми на Diablo III, Морхайм защити все още оспорваното решение за изискването към всички играчи на Diablo III да имат постоянна интернет връзка за играта. Докато той разбира желанието за офлайн играене, според него, изискването е „жизненоважно за дългосрочното интегриране на играта.“ Той също така каза, че част от идеята зад решението е и това, че по този начин ще се предотвратяват маменето и краковете.

На друго място в изказването Морхайм се извинява за това, че са подценили от колко сървъри ще има нужда компанията, за да поддържа първоначалния брой играчи, проблем, който доведе до това милиони геймъри да не могат да влязат в играта дни и седмици след стартирането на Diablo III. Морхайм каза, че подобни проблеми до сега трябва да са решени и ще се постарае да не се повтарят в бъдеще за други рилийзи на игри на Blizzard.

Много играчи виждат аукциона с реални пари и неща от играта като нещо, което разваля духа на Diablo III, тъй като това е начин хората да си купят високите резултати в играта. Но Морхайм повтори, че Blizzard вижда това като най-добрия начин да предпази играчите от съмнителни сайтове от черния пазар за търговия на предмети, които напъплиха около Diablo II. Той призна, че услугата „не е идеална,“ но каза, че компанията „се е обвързала със задължението да осигури страхотно изживяване с Diablo III без чувството, че аукционът е задължителен.“

Морхайм обеща и да съживи интереса към Diablo III с нови предмети, които са „по-интересни, по-мощни и по-епични“ и „нови цели, за които да се борите като алтернатива на „лова на предмети.“ Последното определено ще се хареса на геймърите, които в момента се оплакват, че Diablo III вече не е толкова интересна след 500 часа игра.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари