Един от разработчиците на Half-Life: Alyx споделя виждането си за Half-Life 3

0
438

След дълга пауза (почти десетилетие и половина) пословичният франчайз Half-Life се завърна с дебюта на играта Half-Life: Alyx. От ден първи на своето пускане критици и фенове споделят само положителни коментари за графиката и геймплея и като цяло огромното усилие, вложено в играта. След като вече Alyx е на разположение на геймърите, екипът зад заглавието мисли как да продължи.

Робин Уокър е един от старшите програмисти във Valve, работел върху Half-Life 2 поредицата, Team Fortress Classic и Dota 2. Той сподели пред Polygon за напрежението, съпровождано с изискванията на новата Half-Life игра. От началото на замисъла на играта тя е трябвало да бъде VR заглавие:

„Half-Life 3 винаги трябваше да отговаря на въпроса каква е възможността, каква е голямата технологична стъпка, от която трябва да се възползваме, за да изградим интересно преживяване за геймъра“.

Първообразът на Half-Life: Alyx представлява 15-минутен VR прототип, изграден изцяло от модели от Half-Life 2 и CS: GO. Тестващите геймъри обаче са разтягали времето си до 45 минути, само и само да изследват напълно света и да останат още малко в Half-Life. С това от Valve са разбрали накъде да се насочат в опита си да създадат следващото попълнение във франчайза.

Публиката обаче очакваше Half-Life 2 Episode 3, а не предистория. Главният сюжет виси във въздуха от 13 години и Valve все още не е сигурна как ще подходи. Рано е да се отсъди какви ще са приходите от VR преживяването. Уокър също е пестелив с думите си:

„Една от културните характеристики на компанията е да не се опитваме да правим ненужни решения, докато не получим информация за тяхната бъдеща перспектива. Не сме взели конкретни решения какво ще правим (след Alyx), защото няма нужда. Може да почакаме една седмица“.

Екипът е доволен от свършената работа. За всички от Valve е било несравнимо преживяване самото създаване на играта. Тъй като досега същите разработчици са били фокусирани върху издаването на периодично съдържание за „безкрайните“ игри на компанията, работата върху Half-Life: Alyx е била като „глътка свеж въздух“. Уокър заключи:

„Предпочитам да вярвам, че сега сме по-добри от всякога в създаването на Half-Life съдържание и се надявам, че ще продължим. Не мисля че ще минат още 13 години до следващата игра, а ако се случи така, вероятно няма да работя върху нея. Твърде стар съм за това.“

Half-Life: Alyx вече е достъпна в Steam ексклузивно за персонални компютри на цена от €49,99. Играта е съвместима с Oculus Rift, HTC Vive и Valve Index, като с последния шлем играта се предоставя безплатно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари